Comencem el muntatge

Tot i que la meteorologia no ha estat favorable aquesta última setmana, hem pogut avançar prou en la instal·lació del sistema de control de terbolesa a la Bassa de captació d’aigua de Campins.

Les plaques fotovoltaiques que ens proveiran de l’energia necessària per a fer funcionar el sistema ja estan completament instal·lades amb del seu suport definitiu. Vàrem començar la seva instal·lació a finals de la setmana anterior però no vàrem poder acabar tota la feina abans que començar les tempestes i això ens ha fet patir una mica per la seva integritat durant aquests dies en que ha bufat un forn vent per aquestes contrades. Ara ja que ja hem acabat de muntar completament tots els elements i passada la prova a que ens ha sotmès la meteorologia, podem estar més tranquils.

El equip de bateries que hem instal·lat està composat per 4 acumuladors de tipus AGM de 165Ah a 12Vcc, connectats de forma que proporcionaran una tensió de 24Vcc i una capacitat total de 530Ah.

Hem instal·lat un regulador per les plaques fotovoltaiques que gestiona la càrrega de les bateries i dos reguladors de tensió de 12Vcc i 24Vcc. Aquests dos reguladors ens proporcionaran una alimentació estable per les càmeres de vigilància (12Vcc) i el sistema de automatització i adquisició de dades (24Vcc). Agraïm l’assessorament i els consells de Sumsol en l’aplicació de la tecnologia fotovoltaica.

Per el control de tota la instal·lació hem confiat en un equip de control de la firma Unitronics que incorpora un teclat i un visualitzador per mostrar informació local i una connexió ethernet per accedir a les dades i al control de la instal·lació de forma remota.

El següent pas, connectar el sistema de supervisió i control per extreure dades i conclusions sobre el funcionament del sistema d’alimentació fotovoltaic, i començar el muntatge de les tubàries, els sensors i les vàlvules del sistema hidràulic.